19:00

Notvikens IK 2

Referat: Ohtana/Aapua FF - Notvikens IK 2

Ohtana/Aapua vinner hemma på Byavallen mot Notviken 2 med 4-0 (3-0)
Hemmalaget får en bra start då Anders Palo nickar ner en hörna som Johan Svanlöv skarvar in i mål till 1-0 i den 7:e minuten. Tre minuter senare får Hector bollen vid vänstra hörnflaggan, där han slår ett mellanting mellan skott och inlägg som susar förbi alla och in till 2-0. Efter den fina starten blir det lugnare med målchanser och i den 20:e minuten är Hector nära ett andra mål när hans frispark passerar stolpen med några centimeter. I den 23:e minuten får OA en frispark på offensiv planhalva. Micke Krekula slår den inåtskruvad där ingen kommer åt bollen som även målvakten inte får grepp på utan sakta går den in till 3-0, kanske en liten målvaktstavla. Resten av halvleken blir chansfattig och vi går till paus med 3-0.

Andra halvlek inleds med att Joel Hiltunen sliter sig loss och chippar bollen över målvakten men i ribban och ut. Notas första riktiga chans kommer i den 48:e minuten när Felle får en dålig träff på en rensning och en Notas-spelare ser att målet är tomt och från 50 meter får han på ett bra skott som Felle inte når men turligt för oss går bollen strax utanför stolpen. Notas lyfter upp spelet i andra halvlek delvis beroende på en ganska kraftig medvind och i den 60:e minuten driver Rickard Niemelä sig i position och lossar ett hårt och välplacerat skott som tvingar Felle till en kanonräddning. Några minuter senare får Felle kasta sig på ett skott från Assam Yassine. I den 65:e minuten tar sig Joel Hiltunen in i straffområdet och hittar med en perfekt passning Johan Svanlöv som enkelt bredsidar in 4-0. Slutkvarten kontrollerar OA matchen och har ett par halvlägen som dock inte resulterar utan 4-0 står sig tiden ut.

Sett över hela matchen är segern rättvis även om spelet inte klaffade till 100%, delvis beroende på att Byavallen var lite svårspelad då växtligheten denna kalla vår inte kommit igång ordentligt. I ett jämnt OA plussar vi för Felle i målet som nu hållit fyra raka nollor. I den jämna backlinjen går plusset till Johannes Ylipää. På mittfältet dominerade Hector Garcia och Johan Svanlöv, dom gjorde också tre av dom fyra målen. Offensivt var Joel Hiltunen farlig och var nära att näta några gånger. I Notviken var Viktor Johansson den bäste i backlinjen och offensivt hotade snabbe Assam Yassine.
Lugn och bra domarinsats av Keijo Hyvärinen.
Hörnor: 3-5, Gula kort: 1-1

Laget: Felle - Liam, Palo, Kotten, Micke K - John, Johan S, Hector, Nils - Joel, Hugo
Avbytare: Thewin, Elias P, Elias Y, Sakrin, Abdul